Amerykańskie lody bananowo – orzechowe

13 sierpnia 2019
Amerykańskie lody bananowo – orzechowe, to fajna propozycja na letni deser. Szczególnie, gdy pogoda rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Z łatwością przygotujesz je sama zamiast kupować gotowe lody w sklepie. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Lody wyprodukowała moja Kasia w ramach niedzielnego relaksu. Córcia się relaksowała przy przygotowywaniu, a my … przy delektowaniu.
Ilość porcji – 4 osoby
Kalorii na 100 g: 353
Drukuj przepis
Czas przygotowania: 40 min.
1 godz.
Czas całkowity: 1 godz. 20 min.
Lody bananowo – orzechowe
Składniki:
- 3/4 szklanki masła orzechowego
- 4 banany
- 3/4 szklanki serka mascarpone
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1/2 tabliczki czekolady
Sposób wykonania:
- Banany obieramy ze skórki i wkładamy do zamrażarki
- Po 20 minutach, wyjmujemy banany z zamrażarki i kroimy w plasterki
- Miksujemy banany, serek mascarpone, mleko, cukier wanilinowy, masło orzechowe tak, by uzyskać jednolitą, gładką masę
- Czekoladę kruszymy, dodajemy do masy i mieszamy łyżką
- Wkładamy masę do zamrażarki na ok 2 godziny, po tym czasie lody powinny być gotowe.

2 Udostępnienia
Polecam ❤️
Ooo to cos dla mnie 🙂 Moje smaki i ten flamin wymiata 😉
Polecam są pyszne, chociaż ja bym dodał jeszcze do nich jakieś kwaśne owoce jak wiśnie – nawet na wierzch tak posypać tylko.
Flaming jest najlepszy😘