Amerykańskie lody bananowo – orzechowe

Amerykańskie lody bananowo – orzechowe, to fajna propozycja na letni deser. Szczególnie, gdy pogoda rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Z łatwością przygotujesz je sama zamiast kupować gotowe lody w sklepie. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Lody wyprodukowała moja Kasia w ramach niedzielnego relaksu. Córcia się relaksowała przy przygotowywaniu, a my … przy delektowaniu.
Ilość porcji – 4 osoby
Czas przygotowania: 40 min.
1 godz.
Czas całkowity: 1 godz. 20 min.
Kalorii na 100 g: 353
Mój przepis na:

Lody bananowo – orzechowe

Składniki:

  • 3/4 szklanki masła orzechowego
  • 4 banany
  • 3/4 szklanki serka mascarpone
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1/2 tabliczki czekolady

Sposób wykonania:

  • Banany obieramy ze skórki i wkładamy do zamrażarki
  • Po 20 minutach, wyjmujemy banany z zamrażarki i kroimy w plasterki
  • Miksujemy banany, serek mascarpone, mleko, cukier wanilinowy, masło orzechowe tak, by uzyskać jednolitą, gładką masę
  • Czekoladę kruszymy, dodajemy do masy i mieszamy łyżką
  • Wkładamy masę do zamrażarki na ok 2 godziny, po tym czasie lody powinny być gotowe.
Poruszył Cię ten wpis? Skomentuj, udostępnij, polub. Będę wdzięczna za każdą Twoją reakcję.
  • 82
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
    83
    Udostępnienia

4
Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Ola
Gość
Ola

Polecam ❤️5 stars

Efkakonefka
Gość

Ooo to cos dla mnie 🙂 Moje smaki i ten flamin wymiata 😉

Kosą po patelni
Gość

Polecam są pyszne, chociaż ja bym dodał jeszcze do nich jakieś kwaśne owoce jak wiśnie – nawet na wierzch tak posypać tylko.5 stars