Amerykańskie lody bananowo – orzechowe

Amerykańskie lody bananowo – orzechowe, to fajna propozycja na letni deser. Szczególnie, gdy pogoda rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Z łatwością przygotujesz je sama zamiast kupować gotowe lody w sklepie. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Lody wyprodukowała moja Kasia w ramach niedzielnego relaksu. Córcia się relaksowała przy przygotowywaniu, a my … przy delektowaniu.
Ilość porcji – 4 osoby
Czas przygotowania: 40 min.
1 godz.
Czas całkowity: 1 godz. 20 min.
Kalorii na 100 g: 353
Mój przepis na:

Lody bananowo – orzechowe

Składniki:

  • 3/4 szklanki masła orzechowego
  • 4 banany
  • 3/4 szklanki serka mascarpone
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1/2 tabliczki czekolady

Sposób wykonania:

  • Banany obieramy ze skórki i wkładamy do zamrażarki
  • Po 20 minutach, wyjmujemy banany z zamrażarki i kroimy w plasterki
  • Miksujemy banany, serek mascarpone, mleko, cukier wanilinowy, masło orzechowe tak, by uzyskać jednolitą, gładką masę
  • Czekoladę kruszymy, dodajemy do masy i mieszamy łyżką
  • Wkładamy masę do zamrażarki na ok 2 godziny, po tym czasie lody powinny być gotowe.
Poruszył Cię ten wpis? Skomentuj, udostępnij, polub. Będę wdzięczna za każdą Twoją reakcję.
  • 82
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    82
    Udostępnienia

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Niestety wykluczyłam ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną automatycznie usunięte.