Film z przepisem krok po kroku:
Domowe masło śmietankowe – smak dzieciństwa w 5 minut
Składniki:
- 400 g śmietany 30% (pamiętaj aby śmietana była ciepła, w temperaturze pokojowej, nie prosto z lodówki)
Sposób wykonania:
- Załóż motylek
- Śmietanę wlej do naczynia miksującego ustaw 1 minuta / obroty 4 (jeśli jest taka potrzeba wydłuż czas ubijania do 2 min.)
- Za pomocą koszyczka odcedź masło od maślanki
- Pozostałe w koszyczku masło dobrze wypłucz pod zimną, bieżącą wodą, odsącz
- Przełóż masło na folię spożywczą, zawiń i uformuj osełkę. Wstaw na godzinę do lodówki.
Jeśli wykonasz przepis na: Domowe masło śmietankowe – smak dzieciństwa w 5 minut, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255