Panierowane jajka faszerowane
Składniki:
- 5 szt jajek
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Sposób wykonania:
- Gotujemy jajka na twardo, studzimy
- Ostudzone jajka, przekrawamy ostrym nożem wzdłuż, na pół
- Wyjmujemy ostrożnie jajka ze skorupek (tak, by nie zepsuć skorupek) i drobno siekamy
- Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz
- Wypełniamy skorupki farszem i kładziemy na bułce tartej farszem do dołu, by bułka się przykleiła
- Smażymy jajka na rozgrzanym leju, bułką tartą do dołu, aż do zrumienienia bułki tartej

Gotuj szybko i prosto z Thermomix
Najlepszym sposobem na poznanie Thermomix’a jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci je osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
bardzo lubię takie jajka
Pychotka!
Pomysł trochę z PRLu, ale na imprezę w stylu lat 80 da radę