Panierowane jajka faszerowane
Składniki:
- 5 szt jajek
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Sposób wykonania:
- Gotujemy jajka na twardo, studzimy
- Ostudzone jajka, przekrawamy ostrym nożem wzdłuż, na pół
- Wyjmujemy ostrożnie jajka ze skorupek (tak, by nie zepsuć skorupek) i drobno siekamy
- Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz
- Wypełniamy skorupki farszem i kładziemy na bułce tartej farszem do dołu, by bułka się przykleiła
- Smażymy jajka na rozgrzanym leju, bułką tartą do dołu, aż do zrumienienia bułki tartej
Jeśli wykonasz przepis na: Panierowane jajka faszerowane, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
Gotuj prościej i smaczniej z Thermomix TM7!
W moich przepisach niezastąpionym pomocnikiem jest Thermomix. Chcesz przekonać się, jak może ułatwić gotowanie również w Twojej kuchni? Najlepiej zobaczyć go w akcji!
Jako oficjalny przedstawiciel Thermomix z przyjemnością przygotuję dla Ciebie i Twoich bliskich wyjątkową prezentację. Razem ugotujemy pyszne dania, krok po kroku poznając funkcje i zalety Thermomix TM7.
Zadzwoń lub napisz i umów się na spotkanie:
📞 794-946-255 – Kasia
Przekonaj się, że gotowanie może być prostsze, szybsze i jeszcze przyjemniejsze!