Przepis na domowy rosół
Składniki:
- 1 porcja rosołowa z kaczki
- 1 porcja rosołowa z indyka (lub 30 dkg wołowiny)
- 1 porcja rosołowa z kury
- 1 porcja włoszczyzny
- 5 liści laurowych
- 10 ziaren pieprzu
- 1-2 łyżki soli
- 1 cebula
Sposób wykonania:
- Porcje rosołowe myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą i wstawiamy na średni ogień
- Włoszczyznę obieramy, płuczemy i dodajemy do mięsa
- Dodajemy przyprawy
- Cebulę obieramy i opalamy nad palnikiem, a następnie dodajemy do gotującego się wywaru
- Zagotowujemy rosół, ale nie pozwalamy by wrzał. Gdy pojawią się burzyny, zbieramy je łyżką cedzakową i gotujemy ok 2 godziny na bardzo małym ogniu
- Łyżką cedzakowa wyjmujemy mięso, oddzielamy od kości i wkładamy z powrotem do rosołu
- Układamy makaron na talerzu, zalewamy gorącym rosołem i posypujemy posiekaną natką pietruszki
Jeśli wykonasz przepis na: Przepis na domowy rosół, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
Gotuj prościej i smaczniej z Thermomix TM6!
W moich przepisach niezastąpionym pomocnikiem jest Thermomix TM6. Chcesz przekonać się, jak może ułatwić gotowanie również w Twojej kuchni? Najlepiej zobaczyć go w akcji!
Jako oficjalny przedstawiciel Thermomix z przyjemnością przygotuję dla Ciebie i Twoich bliskich wyjątkową prezentację. Razem ugotujemy pyszne dania, krok po kroku poznając funkcje i zalety Thermomix TM6.
Zadzwoń lub napisz i umów się na spotkanie:
📞 794-946-255 – Kasia
Przekonaj się, że gotowanie może być prostsze, szybsze i jeszcze przyjemniejsze!