Przepis na domowy rosół
Składniki:
- 1 porcja rosołowa z kaczki
- 1 porcja rosołowa z indyka (lub 30 dkg wołowiny)
- 1 porcja rosołowa z kury
- 1 porcja włoszczyzny
- 5 liści laurowych
- 10 ziaren pieprzu
- 1-2 łyżki soli
- 1 cebula
Sposób wykonania:
- Porcje rosołowe myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą i wstawiamy na średni ogień
- Włoszczyznę obieramy, płuczemy i dodajemy do mięsa
- Dodajemy przyprawy
- Cebulę obieramy i opalamy nad palnikiem, a następnie dodajemy do gotującego się wywaru
- Zagotowujemy rosół, ale nie pozwalamy by wrzał. Gdy pojawią się burzyny, zbieramy je łyżką cedzakową i gotujemy ok 2 godziny na bardzo małym ogniu
- Łyżką cedzakowa wyjmujemy mięso, oddzielamy od kości i wkładamy z powrotem do rosołu
- Układamy makaron na talerzu, zalewamy gorącym rosołem i posypujemy posiekaną natką pietruszki
Jeśli wykonasz przepis na: Przepis na domowy rosół, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255