Surówka z czerwonej kapusty
Składniki:
- 700 g czerwonej kapusty ((1 mała główka))
- 1 jabłko
- 100 g marchwi
- 5 łyżek octu jabłkowego
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Sposób wykonania:
- Czerwoną kapustę umyj, oczyść z brzydkich liści, pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm.
- Umieść kapustę w naczyniu miksującym, dodaj sól i ocet jabłkowy i ustaw Thermomix na: 4 sekundy / obroty 5
- W tym czasie obierz i opłucz marchew, pokrój na 3-4 kawałki i włóż na naczynia miksującego.
- Dodaj umyte, pozbawione gniazd nasiennych, przekrojone na 4 jabłko, ustaw: 5 sekund / obroty 5
- Dodaj kapustę, majonez, pieprz i cukier, ustaw: 20 sekund / obroty 3
- Możesz podawać surówkę od razu po przygotowaniu, ale najsmaczniejsza jest, gdy trochę poleżakuje w lodówce (chociaż 60 minut).
Jeśli wykonasz przepis na: Surówka z czerwonej kapusty, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
Gotuj prościej i smaczniej z Thermomix TM7!
W moich przepisach niezastąpionym pomocnikiem jest Thermomix. Chcesz przekonać się, jak może ułatwić gotowanie również w Twojej kuchni? Najlepiej zobaczyć go w akcji!
Umów sie na wyjątkową prezentację. Razem ugotujemy pyszne dania, krok po kroku poznając funkcje i zalety Thermomix TM7.
Zadzwoń lub napisz i umów się na spotkanie:
📞 514-183-202
Nie zdziw się, bo telefon odbierze Karol, jednak we wszystkim doskonale doradzi. Przekonaj się, że gotowanie może być prostsze, szybsze i jeszcze przyjemniejsze!