Surówka z czerwonej kapusty
Składniki:
- 700 g czerwonej kapusty ((1 mała główka))
- 1 jabłko
- 100 g marchwi
- 5 łyżek octu jabłkowego
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Sposób wykonania:
- Czerwoną kapustę umyj, oczyść z brzydkich liści, pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm.
- Umieść kapustę w naczyniu miksującym, dodaj sól i ocet jabłkowy i ustaw Thermomix na: 4 sekundy / obroty 5
- W tym czasie obierz i opłucz marchew, pokrój na 3-4 kawałki i włóż na naczynia miksującego.
- Dodaj umyte, pozbawione gniazd nasiennych, przekrojone na 4 jabłko, ustaw: 5 sekund / obroty 5
- Dodaj kapustę, majonez, pieprz i cukier, ustaw: 20 sekund / obroty 3
- Możesz podawać surówkę od razu po przygotowaniu, ale najsmaczniejsza jest, gdy trochę poleżakuje w lodówce (chociaż 60 minut).
Jeśli wykonasz przepis na: Surówka z czerwonej kapusty, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255