3,4K
No wieeem, ciągle ten grill u mnie, ale co poradzę, że takie ciekawe przepisy mi wpadają? Były już ziemniaczki z grilla, bakłażan, rybka to teraz czas na deser. Arbuz z grilla to pomysł i przepis Karola z kosapopatelni.pl
Arbuz z grilla wydawał mi się dość abstrakcyjnym pomysłem. Jednakowoż spróbowałam, przygotowałam i rzeczywiście można i rzeczywiście ciekawie smakuje.
Lista zakupów
- arbuz
- węgiel i podpałka do grilla
- chilli w proszku
- pieprz ziołowy
- przyprawa curry
- sól
- oliwa
Wykonanie
- arbuza pokrój w plastry ok 2-3 cm grubości
- solimy i odstawiamy na ok 10 min
- smarujemy plastry oliwą
- posypujemy jedną z trzech przypraw
- grillujemy z każdej strony ok.5 min i od razu podajemy
Wykonanie ok 20 min
Porcja na 4 osoby
Smacznego