Szarlotka na owsianym spodzie to idealne połączenie klasyki i zdrowego podejścia do wypieków. Przy pomocy Thermomixa TM6 przygotujesz ją szybko i bez problemu. Delikatny, lekko chrupiący spód owsiany świetnie komponuje się z aromatycznymi jabłkami i …
Na imprezę
- Dania fitKuchniaNa imprezęNa słodkoPrzepisy na ThermomixPrzez żołądek do zdrowiaWegetariańskie
Makowiec japoński to prawdziwa klasyka, która zachwyca swoją wilgotnością i intensywnym smakiem maku. W połączeniu z polewą kajmakową i chrupiącą posypką z migdałów, zyskuje niepowtarzalny charakter, który idealnie pasuje na świąteczny stół.
Wiem wiem, drożdżowa choinka z makiem to hit od kilku sezonów i na pewno wiele moich czytelniczek już ją robiło. Jednak pokażę Wam jak ja ją przygotowuję, ponieważ nie widziałam nigdzie przepisu na choinkę z …
Wściekła babka jest bardzo łatwym, ucieranym ciastem. Takim jak za dawnych lat. U mnie robiło się podobne, choć nie dodawało pewnego magicznego składnika, dzięki któremu ciasto jest bardzo wilgotne. Ciekawe, czy wyłapiesz ten składnik w …
Pasta z pieczonej dyni to bardzo prosty i szybki przepis, który przygotujesz bez większego wysiłku. Wystarczy kilka składników i dosłownie chwilka w piekarniku, aby stworzyć coś naprawdę pysznego. Pieczona dynia i papryka nadają słodkości i …
Przepis na szarlotkę kanadyjską znalazłam na blogu Kosą Po Patelni. Potrzebowałam , jak to zwykle ja, szybkiego przepisu na ciasto (bo po co żyć wolno, jak można szybko?) z jabłkami, które akurat miałam w domu.
To ciasto z owocami na pewno skradnie twoje serce, tak jak skradło moje. Dostałam przepis od mojego dobrego kolegi Marcina, który to przepis dostał do swojej babci. Przepis był spisany na kartce, jak za dawnych …
Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą powstało z tak zwanej potrzeby chwili. Właśnie zastanawiałam się, co przygotować na spotkanie mojej grupy przedstawicieli Thermomix, gdy wpadł mój teść z siatką pełną pysznych, słodkich, dojrzałych brzoskwiń do …
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i owocami to łatwy i efektowny deser, który z pewnością zachwyci Twoich gości. Teraz, gdy mamy bogactwo wszelkich owoców, to najlepszy czas, aby wypróbować ten przepis i cieszyć się smakiem …
Clafoutis – pieczony naleśnik z czereśniami to tradycyjny deser z Francji, pochodzący z malowniczego regionu Limousin. Przygotowywany z ciemnymi, soczystymi czereśniami, podawany na ciepło i posypany cukrem pudrem (choć na zimno też pysznie smakuje), jest …