Lubisz lody? Fantastyczna sprawa prawda? A co powiesz na domowe lody truskawkowe, które mogłabyś przygotować w pięć minut, w każdej chwili, gdy tylko będziesz miała na to ochotę?
Na imprezę
Ten bezglutenowy chleb ziołowy niczym się nie różni od chleba upieczonego z pszennej mąki. Jest tak samo mięciutki, puszysty i aromatyczny. Po prostu rozpływa się w ustach!
Galette z rabarbarem, to proste, kruche ciasto o rustykalnej formie. Nie potrzebujesz do niego foremki, oraz specjalnych umiejętności kucharskich. Robi się je tak łatwo i błyskawicznie, że spokojnie możesz je przygotować w środku tygodnia.
Ciasto W-Z, czyli Wuzetka – ciasto mojego dzieciństwa. Nie jadłam go tak dawno, że wstyd się przyznać, że mam tyle lat. No dobra, powiem Ci. Nie jadłam Wuzetki prawie czterdzieści lat. Dzisiaj zrobiłam ją dla mojej córci na urodziny, która spróbowała ją po raz pierwszy.
Sałatka z tuńczykiem na krakersach, czyli tort sałatkowy, to świetny pomysł, który możesz wykorzystać na każdą imprezę. Szybko się ją przygotowuje, a efekt murowany.
Zapewne nie raz próbowałaś ptysi na słodko. Dzisiaj chciałabym zaproponować Ci ptysie wytrawne. Ptysie z pastą jajeczną to może być hit wielkanocnych spotkań przy stole
Co powiesz na drożdżowe, maślane, mięciutkie bułeczki – zajączki do wielkanocnego koszyka? Pomyślałam, że mogą się pięknie w takim koszyku prezentować.
Łosoś na szpinaku zapiekany w cieśnie francuskim to fajna propozycja zarówno na obiad, jak i jako przystawka na imprezę, ponieważ świetnie smakuje i na zimno i na ciepło. Robi się go niezwykle łatwo, a pięknie wygląda na stole i tak samo smakuje. Uchodzący za wykwintną rybę łosoś, zielony aromatyczny szpinak i chrupiące, pachnące masłem ciasto francuskie, Brzmi dobrze, prawda?
Pierwszy raz w życiu churros jadłam w Hiszpanii. Dokładnie w Maladze, w typowej maleńkiej knajpce, do której wpadają Hiszpanie na śniadanie. Panował tam straszny bałagan