Kuchnia

Kuchnia, czyli głównie przepisy na moje ulubione dania i potrawy jednak nie tylko. Kuchnia to centrum domu i jego serce. W kuchni podobno są najlepsze imprezy i to ulubione miejsce do gadania, więc pojawią się tu pewnie też tematy inne, ale z kuchnią związane.

  • Kapuśniak z prażokami, to danie bardzo przaśne i swojskie. Kolejna potrawa tradycyjnej polskiej kuchni, którą uwielbiam, na moim blogu. Kapuśniak jest u mnie kwaśny, bo taki lubię. Kwas kapuśniaku świetnie łamie nieco mdły smak prażoków (prażuchów).

  • Proziaki to super ratunek, gdy zabraknie Ci pieczywa. Te sodowe bułeczki są chyba najszybszymi i najprostszymi bułeczkami na świecie. Przygotujesz je dla rodzinny w ciągu niecałych piętnastu minut. Proziaki nie wymagają drożdży, ani zakwasu. Zrobisz je ze składników, które zazwyczaj masz w domu: mąki, sody, kefiru (maślanki, jogurtu). Do tego trochę soli, trochę cukru. Ot i cały przepis.

  • Thermomix posiadam od dwóch lat. Gotuję w nim i pracuję na nim. W tym czasie uzbierałam nieco doświadczeń w działaniu z Thermomixem. Pomyślałam więc sobie, że podzielę się z Tobą tym, czego się nauczyłam i zaobserwowałam. Bo jak przy każdym urządzeniu, tak i przy Thermomixie przydatne są tipy i sztuczki.

  • Szukasz alternatywnych metod parzenia kawy i zastanawiasz się, która z nich pozwoli Ci uzyskać wyjątkowo klarowny i aromatyczny napój? Takich sposobów jest obecnie dość dużo, jednak do najpopularniejszych urządzeń, pozwalających na wydobycie najlepszych właściwości ziaren wciąż zalicza się Chemex.

logo-myslipotarganej-ukraina

Myśli Potarganej to blog skierowany głównie do kobiet. Poruszam na nim tematy bliskie każdej z nas: dom, dzieci, rodzina, gotowanie, uroda, rozwój osobisty czy DIY. Zapraszam do komentowania i aktywnego udziału w życiu bloga, jak i na moje media społecznościowe. Bądźmy razem. Pozdrawiam – Kasia.

Oficjalny przedstawiciel Thermomix i Mary Kay.


© 2022 – Myśli Potarganej – Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i treści bez zgody autora zabronione.