Zupy

Sycąca, gorąca zupa na obiad lub chłodnik w upalny dzień. Tu znajdziesz sprawdzone przepisy na zupy.

  • Botwinka. Czekam na nią całą zimę. I nie mogę się jej najeść do końca lata. Nigdy mi się chyba nie znudzi! Ostatnio nieco ją odchudziłam, gdyż dla odmiany, znów wróciłam do planu zrzucenia paru kilogramów po zimie . Jak co roku z resztą. Lato, jesień – figura jak malowana. Zimą przybieram nieco i wiosną od nowa wyzwanie. Też tak masz?

  • Fasolka po bretońsku to jeden z moich smaków dzieciństwa. Moja mama często przygotowywała ją na obiady, ale też pamiętam, że stanowiła dość częsty element spotkań moich rodziców z przyjaciółmi.

  • Kremowa zupa z selera naciowego, to ulubiona zupa mojej córki wegetarianki. Jest niesamowicie aromatyczna i bardzo smaczna. Robi się ją piorunem, a podczas przygotowywania jej, zapach roznosi się po całym domu.

  • Na pierwszy rzut niech pójdzie barszcz z kiszonych buraków, który zrobiłam „na szybko”, z tego co miałam w kuchni, gdy nie wiedziałam co zrobić na obiad. Napisałam, że barszcz jest a’la ukraiński, bo w ukraińskim powiinna być jeszcze biała fasola, ale zupa była potrzebą chwili i nie było czasu na moczenie fasoli. Więc bez fasoli, ale też pysznie.