Zupa meksykańska po mojemu
Składniki:
- 1 marchew
- 1 korzeń pietruszki
- 2 czerwone papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 200 g mięsa mielonego
- 20 g oleju
- 700 g passaty pomidorowej
- 300 g wody
- 150 g kukurydzy z puszki
- 150 -200 g czerwonej fasoli z puszki
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
- 1-2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej (ja użyłam do burrito)
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- zielona pietruszka do posypania
Sposób wykonania:
- Obierz cebulę, czosnek, marchew i pietruszkę. Paprykę "wypatrosz" z wnętrzności
- Wrzuć do naczynia miksującego przekrojone na pół marchew, pietruszkę, paprykę, cebulę, oraz czosnek. Dodaj olej Ustaw 5 sekund, obroty 5
- Zgarnij warzywa ze ścianek naczynia, ustaw 3min, 120°C, obroty 1
- Dodaj wodę, passatę, mięso mielone, kukurydzę, fasolę i przyprawy. Ustaw 35minut, 100°C, obroty 1,5. Na początku mieszaj kopystką podczas gotowania
- Gotową zupę przelej na talerze i posyp posiekaną zieloną pietruszką
Jeśli wykonasz przepis na: Zupa meksykańska po mojemu, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255