Banana Bread
Składniki:
- 4 przejrzałe banany
- 1/2 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- kilka kropli aromatu waniliowego
- 75 g roztopionego masła
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
- 1 tabliczka ulubionej czekolady (u nas było to gorzka czekolada)
Sposób wykonania:
- Rozgniatamy banany widelcem
- Dodajemy roztopione, przestudzone masło
- Wbijamy jajko
- Dosypujemy cukier i sól
- Mieszamy i dodajemy zapach waniliowy
- Przesiewamy do powstałej masy mąkę i proszek do pieczenia
- Mieszamy widelcem do dokładnego połączenia składników
- Kruszymy czekoladę i dodajemy do ciasta
- Formę keksówkę 10 x 20 cm smarujemy masłem i lekko oprószamy ścianki, oraz dno mąką
- Wykładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C na ok 50 min
- Ciasto jest upieczone, gdy po nakłuciu ciasta patyczkiem, wyjmiemy patyczek suchy i nie oblebiony ciastem.
Jeśli wykonasz przepis na: Banana Bread, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255