Kinder Country – ciasto bez pieczenia
Składniki:
- 350 ml. słodka śmietanka (30%)
- 1 śmietanfix
- 250 g serek mascarpone
- 250 g herbatniki petit bure
- 2 tabliczki biała czekolada
- 2 tabliczki mleczna czekolada
- 4 szklanki płatki Nestle Kangus
Sposób wykonania:
- rozpuszczamy białe czekolady w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia
- 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno z 2/3 śmietanfixu
- dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach
- powoli dolewamy przestudzoną, ale płynną białą czekoladę stale mieszając
- wsypujemy płatki Kangus, aby masa nabrała gęstości (ok 3-3,5 szklanki) i mieszamy łyżką
- rozpuszczamy czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestygnięcia
- ubijamy pozostałą śmietankę z resztą śmietanfixu
- dodajemy czekoladę ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy
- niedużą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasno herbatniki
- na herbatniki wylewamy białą masę i wyrównujemy
- na masie układamy ponownie herbatniki i zalewamy je masą ciemną
- całość obficie obsypujemy pozostałymi Kangusami
- wstawiamy do lodówki aby zgęstniało (min. 2 godziny)
- zjadamy i się zasładzamy 🙂
Jeśli wykonasz przepis na: Kinder Country – ciasto bez pieczenia, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
Gotuj prościej i smaczniej z Thermomix TM7!
W moich przepisach niezastąpionym pomocnikiem jest Thermomix. Chcesz przekonać się, jak może ułatwić gotowanie również w Twojej kuchni? Najlepiej zobaczyć go w akcji!
Jako oficjalny przedstawiciel Thermomix z przyjemnością przygotuję dla Ciebie i Twoich bliskich wyjątkową prezentację. Razem ugotujemy pyszne dania, krok po kroku poznając funkcje i zalety Thermomix TM7.
Zadzwoń lub napisz i umów się na spotkanie:
📞 794-946-255 – Kasia
Przekonaj się, że gotowanie może być prostsze, szybsze i jeszcze przyjemniejsze!
Smacznego 🙂