Kinder Country – ciasto bez pieczenia
Składniki:
- 350 ml. słodka śmietanka (30%)
- 1 śmietanfix
- 250 g serek mascarpone
- 250 g herbatniki petit bure
- 2 tabliczki biała czekolada
- 2 tabliczki mleczna czekolada
- 4 szklanki płatki Nestle Kangus
Sposób wykonania:
- rozpuszczamy białe czekolady w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia
- 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno z 2/3 śmietanfixu
- dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach
- powoli dolewamy przestudzoną, ale płynną białą czekoladę stale mieszając
- wsypujemy płatki Kangus, aby masa nabrała gęstości (ok 3-3,5 szklanki) i mieszamy łyżką
- rozpuszczamy czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestygnięcia
- ubijamy pozostałą śmietankę z resztą śmietanfixu
- dodajemy czekoladę ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy
- niedużą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasno herbatniki
- na herbatniki wylewamy białą masę i wyrównujemy
- na masie układamy ponownie herbatniki i zalewamy je masą ciemną
- całość obficie obsypujemy pozostałymi Kangusami
- wstawiamy do lodówki aby zgęstniało (min. 2 godziny)
- zjadamy i się zasładzamy 🙂
Jeśli wykonasz przepis na: Kinder Country – ciasto bez pieczenia, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255
Smacznego 🙂