Kinder Country – ciasto bez pieczenia dla wielbicieli słodkości

Kasia Potargana
A+A-
Reset
Kolejny wyczyn mojej Jagody. Tym razem ciasto bez pieczenia – Kinder Country, które wykonała w prezencie dla koleżanki, ale którego kawałek udało mi się jakoś ukraść podstępem, by je Wam przedstawić.
Nie jest to tania propozycja, ale zważając na efekt smakowy i wizualne, nawet do zaakceptowania. W smaku przypomina popularny batonik i jest mega słodkie. Ja nie przepadam za aż takimi słodkościami, ale łasucha ucieszy na pewno.
Ilość porcji: 8 osób
Kalorii na 100 g:: 329
Drukuj przepis
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas całkowity: 40 min.
— REKLAMA —
Mój przepis na:

Kinder Country – ciasto bez pieczenia

Składniki:

  • 350 ml. słodka śmietanka (30%)
  • 1 śmietanfix
  • 250 g serek mascarpone
  • 250 g herbatniki petit bure
  • 2 tabliczki biała czekolada
  • 2 tabliczki mleczna czekolada
  • 4 szklanki płatki Nestle Kangus

Sposób wykonania:

  • rozpuszczamy białe czekolady w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia
  • 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno z 2/3 śmietanfixu
  • dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach
  • powoli dolewamy przestudzoną, ale płynną białą czekoladę stale mieszając
  • wsypujemy płatki Kangus, aby masa nabrała gęstości (ok 3-3,5 szklanki) i mieszamy łyżką
  • rozpuszczamy czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestygnięcia
  • ubijamy pozostałą śmietankę z resztą śmietanfixu
  • dodajemy czekoladę ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy
  • niedużą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasno herbatniki
  • na herbatniki wylewamy białą masę i wyrównujemy
  • na masie układamy ponownie herbatniki i zalewamy je masą ciemną
  • całość obficie obsypujemy pozostałymi Kangusami
  • wstawiamy do lodówki aby zgęstniało (min. 2 godziny)
  • zjadamy i się zasładzamy 🙂

Jeśli wykonasz przepis na: Kinder Country – ciasto bez pieczenia, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.

W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255

Smacznego 🙂

--- R E K L A M A ---
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mama Jasia

Odkąd zrobiłam to ciasto mój synek wciąż prosi bym je zrobiła znowu 🙂5 stars

Słodko Słodka

Petarda😍

Jaaaaaa

Na jaką blaszkę?5 stars

Zobacz także