Film z przepisem krok po kroku:
Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami
Składniki:
- 600 g kapusty kiszonej z marchewką
- 100 g cebuli
- 250 g pieczarek
- 10 g oleju
- 1 długa laska kiełbasy (pokrojonej w grubszą kostkę, plasterki. lub półplasterki)
- 600 g wody
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka suszonego majeranku (nie żałuj)
- 1 łyżeczka soli
- 320 g suchego makaronu łazanki
Sposób wykonania:
- Obierz cebulę, przekrój na pół i włóż do naczynia miksującego, ustaw 5 sek / obroty 5
- Zgarnij cebulę ze ścianek naczynia miksującego, wstaw naczynie na Thermomix i ustaw: 2 minuty / 100° C / obroty 1
- Pieczarki umyj, przekrój na pół, włóż do naczynia miksującego, ustaw 2 sek. / obroty 4
- Dodaj pokrojoną kiełbasę, nie zakładaj miarki na pokrywę, ustaw 5 min, / 120° C / obroty wsteczne 1
- Dodaj odciśniętą (możesz też ją opłukać, wtedy nie będzie taka kwaśna) i pokrojoną tak, jak lubisz kapustę (ja lubię grubiej), ustaw: 5 min , / 120° C / obroty wsteczne 1
- Dodaj pozostałe składniki, czyli przyprawy, koncentrat pomidorowy, łazanki, wodę. Ustaw 20 min. / 100° C / obroty wsteczne 1
- Przemieszaj kopystką, poczekaj chwilę i podawaj. Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami podawaj na gorąco.
Jeśli wykonasz przepis na: Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255