Przegląd zmywarek do Twojej gastronomii

Materiał zewnętrzny
2 komentarze

W większości polskich domów obecne są zmywarki. Wyręczają gospodarzy w tym mało przyjemnym obowiązku, jakim jest zmywanie ręczne. Domowe urządzenia działają bardzo długo. Ich cykl pracy to czasem kilka godzin. Jak to wygląda w restauracjach, gdzie naczyń jest dużo więcej i co chwilę są potrzebne czyste?

Dział zmywania w kuchni jest jej nieodłączną częścią. Wymogi sanepidu oraz zwyczajna wygoda wymuszają na właścicielach gastronomii zakup zmywarki gastronomicznej. Rodzaje sprzętu, jego ceny oraz specyfikacje możesz znaleźć w sklepach internetowych, m.in. w sklepie Technica.Pełną ofertę zmywarek gastronomicznych znajdziesz, wchodząc w link https://sklep.technica.pl/zmywarki-gastronomiczne.

Zmywanie inne niż zazwyczaj

Zmywarki gastronomiczne na pierwszy rzut oka niczym nie różnią się od domowych. Mają podobne rozmiary, a nazwa sugeruje tę samą czynność – zmywanie naczyń. Jednak profesjonalne urządzenia działają zupełnie inaczej.

Wśród nich wyróżnia się:

  • duże zmywarki przemysłowe
  • gastronomiczne zmywarki do szkła
  • zmywarki z wyparzaczem
  • gastronomiczne zmywarki podblatowe.

Każda z wyżej wymienionych jest przeznaczona do pracy w innym stylu.

Zmywarki przemysłowe

Są to duże, zajmujące całe stanowisko pracy, zmywarki, które różnią się budową od klasycznych. Wyposażone są w ramię myjące, które nakłada się na naczynia. Wykorzystuje działanie silnego ciśnienia wody oraz pary wodnej, która doskonale sobie radzi z zabrudzeniami wszelkiego rodzaju. Zmywarki wyposażone są również w zbiorniki i baseny, które ułatwiają pracę urządzenia.

Subscribe
Powiadom o
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ja bez zmywarki w domu chyba bym się zapłakała 😉

Zobacz także

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności