Razowy makaron z tuńczykiem i pomidorami – fit obiad

Razowy makaron z tuńczykiem i pomidorami polecam wszystkim, którzy dbają o sylwetkę i dużo się ruszają. Dostarcza energię do uprawiania sportu i do życiowego biegu. Na dodatek jest szybki w przygotowaniu i pyszny, choć specyficzny w smaku.

Składniki

  • makaron razowy opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym- kawałki- dwie puszki
  • pomidory krojone – 1 puszka
  • przecier pomidorowy – 1 szklanka
  • kukurydza – mała puszka
  • czarne oliwki – mały słoik
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy w osolonej lekko wodzie al’dente,  odlewamy wodę i zostawiamy na najmniejszym ogniu
  • Wlewamy przecier pomidorowy
  • Do makaronu wrzucamy pomidory wraz z zalewą
  • Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, oraz odcedzone: kukurydzę, tuńczyka, oliwki
  • Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dokładnie mieszamy

Makaron podajemy na ciepło.

Porcja na 4-5 osób

Smacznego:)

Poruszył Cię ten wpis? Skomentuj, udostępnij, polub. Będę wdzięczna za każdą Twoją reakcję.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otrzymywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Niestety wykluczyłam ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną automatycznie usunięte.