3,2K
Razowy makaron z tuńczykiem i pomidorami polecam wszystkim, którzy dbają o sylwetkę i dużo się ruszają. Dostarcza energię do uprawiania sportu i do życiowego biegu. Na dodatek jest szybki w przygotowaniu i pyszny, choć specyficzny w smaku.
Składniki
- makaron razowy opakowanie
- tuńczyk w sosie własnym- kawałki- dwie puszki
- pomidory krojone – 1 puszka
- przecier pomidorowy – 1 szklanka
- kukurydza – mała puszka
- czarne oliwki – mały słoik
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie
- Makaron gotujemy w osolonej lekko wodzie al’dente, odlewamy wodę i zostawiamy na najmniejszym ogniu
- Wlewamy przecier pomidorowy
- Do makaronu wrzucamy pomidory wraz z zalewą
- Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, oraz odcedzone: kukurydzę, tuńczyka, oliwki
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dokładnie mieszamy
Makaron podajemy na ciepło.
Porcja na 4-5 osób
Smacznego:)