Razowy makaron z tuńczykiem i pomidorami – fit obiad

Kasia Potargana
A+A-
Reset

Razowy makaron z tuńczykiem i pomidorami polecam wszystkim, którzy dbają o sylwetkę i dużo się ruszają. Dostarcza energię do uprawiania sportu i do życiowego biegu. Na dodatek jest szybki w przygotowaniu i pyszny, choć specyficzny w smaku.

Składniki

  • makaron razowy opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym- kawałki- dwie puszki
  • pomidory krojone – 1 puszka
  • przecier pomidorowy – 1 szklanka
  • kukurydza – mała puszka
  • czarne oliwki – mały słoik
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy w osolonej lekko wodzie al’dente,  odlewamy wodę i zostawiamy na najmniejszym ogniu
  • Wlewamy przecier pomidorowy
  • Do makaronu wrzucamy pomidory wraz z zalewą
  • Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, oraz odcedzone: kukurydzę, tuńczyka, oliwki
  • Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dokładnie mieszamy

Makaron podajemy na ciepło.

Porcja na 4-5 osób

Smacznego:)

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Zobacz także