Już jest Thermomix TM7 794946255
Myśli Potarganej
  • Gotuj z Thermomix
    • Thermomix TM7
    • Thermomix TM7 kontra TM6
    • Moja przygoda z Thermomix
    • Mój profil w Thermomix
    • Jak kupić Thermomix?
    • Thermomix – cena i formy płatności
    • Thermomix – Porady
    • Cookidoo – Bogactwo inspiracji
    • Thermomix i dieta
    • Jak zostać przedstawicielem Thermomix
  • Kuchnia
    • Przepisy na Thermomix
    • Przez żołądek do zdrowia
    • Dania fit
    • Sałatki i surówki
    • Wegetariańskie
    • Na słodko
    • Chleby i bułki
    • Dania obiadowe
    • Zupy
    • Śniadanie
    • Na imprezę
    • Przetwory i napoje
    • Dookoła kuchni
  • Podróże
    • Podróże zagraniczne
    • Podróże po Polsce
    • Podróżnicze ABC
    • Sport i turystyka
  • Sztuka życia
    • Rozwój osobisty
    • Rozwój duchowy
    • Psychologia i emocje
    • Relacje i komunikacja
    • Pasje i inspiracje
    • Styl życia i harmonia
  • Zdrowie i uroda
    • Dieta i odżywianie
    • Kosmetyki i uroda
    • Pielęgnacja ciała
    • Zdrowie i odporność
    • Zdrowy styl życia
  • Lifestyle
    • Muzyka
    • Książki
    • Film i teatr
    • Porady
    • Edukacja
    • Praca i finanse
    • Zwierzaki
  • DIY
    • Pomysły do domu
    • Pomysły na prezent
    • Do zrobienia z dziećmi
    • Decoupage
    • Zrobione na szydełku
    • Domowe kosmetyki
    • Inne inspiracje
    • Moje wyroby
  • Dom i ogród
  • Dzieci i rodzina
  • Moda
Kuchnia

Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

Kasia Potargana 27 listopada 2018
Kasia Potargana 27 listopada 2018
A+A-
Reset
2,7K

Szpinak w naszym domu musi być zawsze. Strasznie go wszystkie uwielbiamy i pod każdą postacią. Jemy klasyczny duszony z jajeczkiem, kluski z sosem szpinakowym, rolady z kurczaka z farszem szpinakowym, lasagne ze szpinakiem, ostatnio nawet było szpinakowe ciasto naleśnikowe no dosłownie szpinak na 100 sposobów. Jednym z naszych ulubionych dań są sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem.

Jeśli podoba Ci się moja praca - doceń to i...
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pysznie smakują z czerwonym barszczykiem do popicia, lub sosem pomidorowym takim jak do pizzy. Są dobre zarówno na ciepło, jak i w roli zimnej przekąski.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie szpinaku (najlepiej w liściach)
  • paczka sera feta
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • jedno jako
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • szpinak rozmrażamy i lekko odcedzamy
  • rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy szpinak i chwilę dusimy
  • dodajemy zmiażdżony czosnek i pokruszony ser feta
  • chwilę dusimy, jednocześnie mieszając, aby powstała jednolita masa
  • przyprawiamy pieprzem i ewentualnie solą do smaku
  • odstawiamy do wystudzenia
  • ciasto rozkładamy na stolnicy i kroimy na dość duże kwadraty
  • nakładamy farsz na środek kwadratu tak, by nie dotykał brzegów
  • kwadraty składamy na pół i sklejamy brzegi (np. dociskając widelcem)
  • powstałe sakiewki smarujemy rozbełtanym jajkiem
  • wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze ok 180 St. C aż do uzyskania złotego koloru

Smacznego



Dziękuję, że przeczytałaś(eś) ten tekst do końca. Chesz być na bieżąco? Obserwuj mnie w Wiadomościach Google.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Poleć 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Gotuj z Thermomix TM7

Najnowsze wpisy

  • Pieczone warzywa korzeniowe z filetem z uda kurczaka

  • Kiedy sięgnąć po suplementy na wątrobę?

  • Zrób coś po raz pierwszy – majowe wyzwanie dla tych, które boją się zmian

  • Jak wspierać maturzystę bez dodatkowej presji?

  • Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem – lekka przekąska na majówkowe spotkania

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Tiktok
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności

Inne nasze serwisy: Kosą po patelni - TwojeCentrum.pl

© 2018-2024 MYŚLI POTARGANEJ - Wszelkie prawa zastrzeżone - Kopiowanie i wykorzystywanie zdjęć oraz tekstów, bez pozwolenia autorki, zabronione.
Jestem oficjalnym przedstawicielem Thermomix - kupując u mnie masz gwarancję zakupu oryginalnych urządzeń. Strona ta zawiera moje doświadczenia w gotowaniu z wykorzystaniem urządzenia Thermomix. Treści tu zawarte nie przedstawiają oficjalnego stanowiska firmy Vorwerk Polska.

Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
  • Gotuj z Thermomix
    • Thermomix TM7
    • Thermomix TM7 kontra TM6
    • Moja przygoda z Thermomix
    • Mój profil w Thermomix
    • Jak kupić Thermomix?
    • Thermomix – cena i formy płatności
    • Thermomix – Porady
    • Cookidoo – Bogactwo inspiracji
    • Thermomix i dieta
    • Jak zostać przedstawicielem Thermomix
  • Kuchnia
    • Przepisy na Thermomix
    • Przez żołądek do zdrowia
    • Dania fit
    • Sałatki i surówki
    • Wegetariańskie
    • Na słodko
    • Chleby i bułki
    • Dania obiadowe
    • Zupy
    • Śniadanie
    • Na imprezę
    • Przetwory i napoje
    • Dookoła kuchni
  • Podróże
    • Podróże zagraniczne
    • Podróże po Polsce
    • Podróżnicze ABC
    • Sport i turystyka
  • Sztuka życia
    • Rozwój osobisty
    • Rozwój duchowy
    • Psychologia i emocje
    • Relacje i komunikacja
    • Pasje i inspiracje
    • Styl życia i harmonia
  • Zdrowie i uroda
    • Dieta i odżywianie
    • Kosmetyki i uroda
    • Pielęgnacja ciała
    • Zdrowie i odporność
    • Zdrowy styl życia
  • Lifestyle
    • Muzyka
    • Książki
    • Film i teatr
    • Porady
    • Edukacja
    • Praca i finanse
    • Zwierzaki
  • DIY
    • Pomysły do domu
    • Pomysły na prezent
    • Do zrobienia z dziećmi
    • Decoupage
    • Zrobione na szydełku
    • Domowe kosmetyki
    • Inne inspiracje
    • Moje wyroby
  • Dom i ogród
  • Dzieci i rodzina
  • Moda
wpDiscuz