Surówka z kiszonej kapusty – sprzymierzeniec w walce z nadwagą

Kasia Potargana
0 komentarzy
Surówka z kiszonej kapusty to mój sprzymierzeniec w walce z nadwagą. Jest niskokaloryczna, więc można jej dużo zjeść. Wymiata jelita idealnie. Pełno w niej witaminy C i dobrych bakterii. A do tego jest po prostu bardzo smaczna.
Ilość porcji – 4 osoby
Kalorii na 100 g: 50
Drukuj przepis
Czas przygotowania: 20 min.
Czas całkowity: 20 min.
Mój przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

  • 300 gram kiszonej kapusty
  • 2 duże marchewki
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta czarnego pieprzu

Sposób wykonania:

  • kapustę płuczemy i kroimy
  • marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na grubej tartce
  • jabłko myjemy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubej tartce
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • łączymy składniki, dodajemy olej, cukier i pieprz, dokładnie mieszamy
  • gotowe:)

GOTUJ Z THERMOMIX

Jeśli chcesz gotować – szybko, łatwo, kreatywnie, oszczędnie umów się za mną na całkowicie niezobowiązującą, bezpłatną prezentację.
Jestem przedstawicielem Thermomix i zapraszam Cię do kontaktu:
tel. 794-946-255
e-mail: [email protected]
Pozdrawiam – Kasia

Prosta surówka i pewnie każdy ją zna, ale dla mnie niezastąpiona i jedna z ulubionych. Świetnie komponuje się z mięsami i oczywiście z rybą. Ciekawe, czy tego samego zdania byłby dietetyk online ? Ja w każdym razie polecam.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Zobacz także

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności