Surówka z kiszonej kapusty – sprzymierzeniec w walce z nadwagą

Kasia Potargana
A+A-
Reset
Surówka z kiszonej kapusty to mój sprzymierzeniec w walce z nadwagą. Jest niskokaloryczna, więc można jej dużo zjeść. Wymiata jelita idealnie. Pełno w niej witaminy C i dobrych bakterii. A do tego jest po prostu bardzo smaczna.
Ilość porcji: 4 osoby
Kalorii na 100 g:: 50
Drukuj przepis
Czas przygotowania: 20 min.
Czas całkowity: 20 min.
— REKLAMA —
Mój przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

  • 300 gram kiszonej kapusty
  • 2 duże marchewki
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta czarnego pieprzu

Sposób wykonania:

  • kapustę płuczemy i kroimy
  • marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na grubej tartce
  • jabłko myjemy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubej tartce
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • łączymy składniki, dodajemy olej, cukier i pieprz, dokładnie mieszamy
  • gotowe:)

Jeśli wykonasz przepis na: Surówka z kiszonej kapusty, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.

W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255

Prosta surówka i pewnie każdy ją zna, ale dla mnie niezastąpiona i jedna z ulubionych. Świetnie komponuje się z mięsami i oczywiście z rybą. Ciekawe, czy tego samego zdania byłby dietetyk online ? Ja w każdym razie polecam.

--- R E K L A M A ---
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Zobacz także