Surówka z kiszonej kapusty to mój sprzymierzeniec w walce z nadwagą. Jest niskokaloryczna, więc można jej dużo zjeść. Wymiata jelita idealnie. Pełno w niej witaminy C i dobrych bakterii. A do tego jest po prostu bardzo smaczna.
Ilość porcji – 4 osoby
Kalorii na 100 g: 50
Drukuj przepis
Mój przepis na:Surówka z kiszonej kapusty
Składniki:
- 300 gram kiszonej kapusty
- 2 duże marchewki
- 2 jabłka
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka cukru
- 1 szczypta czarnego pieprzu
Sposób wykonania:
- kapustę płuczemy i kroimy
- marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na grubej tartce
- jabłko myjemy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubej tartce
- cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- łączymy składniki, dodajemy olej, cukier i pieprz, dokładnie mieszamy
- gotowe:)
GOTUJ Z THERMOMIX
Jeśli chcesz gotować – szybko, łatwo, kreatywnie, oszczędnie umów się za mną na całkowicie niezobowiązującą, bezpłatną prezentację.
Jestem przedstawicielem Thermomix i zapraszam Cię do kontaktu:
tel. 794-946-255
e-mail: [email protected]
Pozdrawiam – Kasia
Prosta surówka i pewnie każdy ją zna, ale dla mnie niezastąpiona i jedna z ulubionych. Świetnie komponuje się z mięsami i oczywiście z rybą. Ciekawe, czy tego samego zdania byłby dietetyk online ? Ja w każdym razie polecam.