Surówka z kiszonej kapusty – sprzymierzeniec w walce z nadwagą

Surówka z kiszonej kapusty to mój sprzymierzeniec w walce z nadwagą. Jest niskokaloryczna, więc można jej dużo zjeść. Wymiata jelita idealnie. Pełno w niej witaminy C i dobrych bakterii. A do tego jest po prostu bardzo smaczna.
Ilość porcji – 4 osoby
Czas przygotowania: 20 mins
Czas całkowity: 20 mins
Wartość kaloryczna na porcję: 50

Składniki:

  • 300 gram kiszonej kapusty
  • 2 duże marchewki
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta czarnego pieprzu

Sposób wykonania:

  • kapustę płuczemy i kroimy
  • marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na grubej tartce
  • jabłko myjemy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubej tartce
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • łączymy składniki, dodajemy olej, cukier i pieprz, dokładnie mieszamy
  • gotowe:)
Drukuj przepis

Prosta surówka i pewnie każdy ją zna, ale dla mnie niezastąpiona i jedna z ulubionych. Świetnie komponuje się z mięsami i oczywiście z rybą. Polecam.

Poruszył Cię ten wpis? Skomentuj, udostępnij, polub. Będę wdzięczna za każdą Twoją reakcję.
  • 63
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    63
    Udostępnienia