Garam masala z tofu – pyszny wege obiad
Składniki:
- 180-200 g Tofu naturalnego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 400 g pomidorów świeżych (lub z puszki)
- 100 g śmietany 12%
- 50 g masła
- 30 g cukru
- 3/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki przyprawy garam masala
- 1 łyżka oleju
Sposób wykonania:
- Tofu pokrój w kostkę, prósz przyprawą garam masala i mąką ziemniaczaną
- Podsmaż tofu na patelni na jednej łyżce oleju
- Do naczynia miksującego Thermomix włóż pokrojone w grubą kostkę pomidory, śmietanę, masło, cukier. Gotuj 15 minut, 100 ℃, obroty 2
- Dodaj tofu (bez oleju ze smażenia), sól, przyprawę garam masala. Gotuj 5 minut, 100℃, obroty wsteczne 1
- Podawaj na ciepło z ryżem, lub chlebkami naan
Jeśli wykonasz przepis na: Garam masala z tofu – pyszny wege obiad, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
Gotuj prościej i smaczniej z Thermomix TM7!
W moich przepisach niezastąpionym pomocnikiem jest Thermomix. Chcesz przekonać się, jak może ułatwić gotowanie również w Twojej kuchni? Najlepiej zobaczyć go w akcji!
Umów sie na wyjątkową prezentację. Razem ugotujemy pyszne dania, krok po kroku poznając funkcje i zalety Thermomix TM7.
Zadzwoń lub napisz i umów się na spotkanie:
📞 514-183-202
Nie zdziw się, bo telefon odbierze Karol, jednak we wszystkim doskonale doradzi. Przekonaj się, że gotowanie może być prostsze, szybsze i jeszcze przyjemniejsze!