Garam masala z tofu – pyszny wege obiad
Składniki:
- 180-200 g Tofu naturalnego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 400 g pomidorów świeżych (lub z puszki)
- 100 g śmietany 12%
- 50 g masła
- 30 g cukru
- 3/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki przyprawy garam masala
- 1 łyżka oleju
Sposób wykonania:
- Tofu pokrój w kostkę, prósz przyprawą garam masala i mąką ziemniaczaną
- Podsmaż tofu na patelni na jednej łyżce oleju
- Do naczynia miksującego Thermomix włóż pokrojone w grubą kostkę pomidory, śmietanę, masło, cukier. Gotuj 15 minut, 100 ℃, obroty 2
- Dodaj tofu (bez oleju ze smażenia), sól, przyprawę garam masala. Gotuj 5 minut, 100℃, obroty wsteczne 1
- Podawaj na ciepło z ryżem, lub chlebkami naan
Jeśli wykonasz przepis na: Garam masala z tofu – pyszny wege obiad, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255