Pasta z wędzonej makreli
Składniki:
- 1 makrela wędzona (średnia)
- 1 ogórek kiszony
- 1/2 czerwonej cebuli (może być biała)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 szczypty zmielonego, czarnego pieprzu
Sposób wykonania:
- Makrelę wędzoną obierz ze skóry, rozłóż wzdłuż na pół i dokładnie usuń ości, wkładając kawałki makreli do miseczki.
- Rozgnieć makrelę widelcem tworząc jednolitą pastę.
- Dodaj jogurt – najpierw jedną łyżkę i wymieszaj z pastą, a jeśli pasta będzie zbyt sucha, dodaj drugą łyżkę jogurtu.
- Ogórka kiszonego pokrój w dość drobną kostkę i dodaj do pasty makreli.
- Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do pasty.
- Dopraw pieprzem i wymieszaj dokładnie pastę.
- Podawaj pastę z makreli nałożoną na kanapki. Możesz też na wierzchu udekorować pokrojonym ogórkiem kiszonym i cebulą.
Jeśli wykonasz przepis na: Pasta z wędzonej makreli, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255