Film z przepisem krok po kroku:
Omlet ze szparagami
Składniki:
- 4 jajka
- kilka szt zielonych, świeżych szparagów
- 20 g żółtego sera
- 1 szczypta soli i pieprzu (do smaku)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
- Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki, pozostaw całe główki, a łodygi pokrój w 1 cm kawałeczki.
- Na średniej patelni, podsmaż na oliwie pokrojone łodyżki ok 3-5 minut (tutaj możesz w połowie smażenia dodać zmiażdżony ząbek czosnku)
- W naczyniu miksującym rozdrobnij żółty ser 15 sek. / obroty 7
- Załóż motylek, dodaj do sera jajka i sól – ubijaj 30 sek. / obroty 3,5
- Wylej na podsmażone szparagi masę jajeczną i dodaj główki szparagów
- Przykryj omlet pokrywką. Od czasu do czasu możesz podważać omlet, aby jajko wlało się pod spód i szybciej się usmażył.
- Gdy wierz omletu się zetnie, zdejmij omlet z patelni i podawaj. Tak jak pisałam, omlet fajnie smakuje i na ciepło i na zimno. Smacznego.
Jeśli wykonasz przepis na: Omlet ze szparagami, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255