Krem z owocami: jaki wybrać do wypełnienia i dekoracji tortów?

Materiał zewnętrzny
2 komentarze

Nowocześni cukiernicy posługują się setkami przepisów na torty z różnymi nadzieniami, wśród których prawdziwie królują kremy z owocami: naturalne, zdrowe, a do tego przepyszne. Które z nich cieszą się największą popularnością i są najbardziej odpowiednie na nowoczesny słodki stół? Tego dowiesz się po przeczytaniu poniższego artykułu.

Dlaczego kremy z owocami są tak popularne?

Owoce nadają deserom przyjemną kwaskowatość – krem ​​na ich bazie okazuje się mniej mdły, ma bogaty, niezwykły smak. Bardzo ważne jest, by do przygotowania deseru były wybierane produkty wysokiej jakości, dostarczane przez sprawdzonych dostawców i odpowiednio – nie zawierające szkodliwych substancji. Na przykład, w Tortowni na Bema są wypiekane autorskie torty, dla których owocowe nadzienie i dekoracje są przygotowywane z wysokiej jakości produktów dostarczanych przez polskich producentów. Przechodząc do linku możesz dowiedzieć się więcej o tortach owocowych tej popularnej wrocławskiej cukierni, a także złożyć zamówienie korzystając z kodu promocyjnego promo20, pozwalającego uzyskać zniżkę 20 zł!

Torty z owocowym nadzieniem to najczęściej torty biszkoptowe. Jako dodatek do nadzienia w tortach owocowych może służyć twaróg lub serek mascarpone. Śnieżnobiała warstwa o delikatnej kwaskowatości idealnie łączy się ze smakiem i aromatem owoców. Co więcej, nadzienie można wykonać tak, by było kremowo-galaretkowe, stosując jadalną żelatynę.

Jaki tort z kremem owocowym warto zamówić?

Jeśli mieszkasz we Wrocławiu, zachęcamy, aby zawitać do Tortowni na Bema. Doświadczeni cukiernicy nie tylko pomogą dokonać wyboru doskonałego tortu z posiadanego asortymentu, ale podejmą się również przygotowania deseru na podstawie Twoich indywidualnych preferencji. Składając zamówienie obowiązkowo przygotuj się do udzielenia odpowiedzi na takie pytania:

  • Z jakiej okazji tort będzie wypiekany?
  • Ilu gości chcesz poczęstować?
  • Czy goście mają jakiekolwiek alergie pokarmowe?
  • Czy wśród gości są dzieci?
  • Ile poziomów i warstw powinien mieć tort?
  • W jakim stylu powinny zostać wykonane dekoracje?

Ogromny słodki tort z dodatkiem plasterków owoców i ozdobiony świeżymi owocami to jeden z najlepszych świątecznych deserów. Lekkie, smaczne i urozmaicone ciasta można przygotować z dowolnymi owocami. Szczególnie popularne są truskawki, maliny, wiśnie, śliwki i porzeczki. Zimą cukiernicy mogą korzystać z mrożonych owoców, a także dżemów, które świetnie nadają się do dekoracji deserów. 

Nadzienie owocowe i dekoracja tortu niekoniecznie muszą być wykonane z tych samych owoców. Na przykład, jako dodatku do warstw kremu lepiej jest użyć miękkich owoców – plasterków kiwi i banana, melona, ​​mango. Do dekoracji wierzchu korzystniej użyć soczystych świeżych owoców, czyli np. czerwonych porzeczek, malin, truskawek, jagód itp. 

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Królowa Karo

To prawda, cukiernicy ostatnio stają na głowie, żeby przyciągnąć nas ciekawym smakiem, wyglądem i lekkością deserów.

Zobacz także