Film z przepisem krok po kroku:
Dżem wiśniowy dla zabieganych
Składniki:
- 1 kg wydrylowanych wiśni
- 300 g cukru
- 40 g mieszanki żelującej 3:1
Sposób wykonania:
- Umieść wiśnie w naczyniu miksującym, zmiksuj – 8 sek. / obroty 6
- Dodaj cukier i mieszankę żelującą, gotuj – 15 minut / 100°C / obroty 3 (jeśli chcesz gęstszy dżem, zamiast miarki połóż na pokrywie koszyczek)
- Gorący dżem przelej do wyparzonych słoików, od razu zakręć i odwróć do góry dnem. Przechowuj w suchym, chłodnym miejscu. Dżem powinien wytrzymać do 3 miesięcy. Jeśli chcesz go przechowywać dłużej, trzeba go zapasteryzować.

Gotuj szybko i prosto z Thermomix
Najlepszym sposobem na poznanie Thermomix’a jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci je osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.