Arbuz z grilla w trzech smakach – zaskocz gości

Kasia Potargana
A+A-
Reset

No wieeem, ciągle ten grill u mnie, ale co poradzę, że takie ciekawe przepisy mi wpadają? Były już ziemniaczki z grilla, bakłażan, rybka to teraz czas na deser. Arbuz z grilla to pomysł i przepis  Karola z  kosapopatelni.pl

Arbuz z grilla wydawał mi się dość abstrakcyjnym pomysłem. Jednakowoż spróbowałam, przygotowałam i rzeczywiście można i rzeczywiście ciekawie smakuje.

Lista zakupów

  • arbuz
  • węgiel i podpałka do grilla
  • chilli w proszku
  • pieprz ziołowy
  • przyprawa curry
  • sól
  • oliwa

Wykonanie

  • arbuza pokrój w plastry ok 2-3 cm grubości
  • solimy i odstawiamy na ok 10 min
  • smarujemy plastry oliwą
  • posypujemy jedną z trzech przypraw
  • grillujemy z każdej strony ok.5 min i od razu podajemy

Wykonanie ok 20 min

Porcja na 4 osoby

Smacznego

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Zobacz także