Jesienne babeczki cydrowe

Kasia Potargana
1 komentarzy
Jesienne babeczki cydrowe, to propozycja na wykorzystanie jesiennych zbiorów. Całe lato jabłka nam pięknie dojrzewały na drzewach, a teraz czas, by cieszyć się ich smakiem i smakiem ich przetworów. Taka osłoda na coraz dłuższe wieczory i szarugę za oknami.
Ilość porcji: 4 osoby
Kalorii na 100 g:: 200
Drukuj przepis
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas całkowity: 30 min.
Mój przepis na:

Jesienne babeczki cydrowe

Składniki:

  • 150 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 180 ml oliwy (może być olej)
  • 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 1,5 jabłka
  • 250 ml cydru jabłkowego półwytrawnego
  • 2 łyżeczki cynamonu

Sposób wykonania:

  • Wszystkie składniki, oprócz jabłek, dokładnie wymieszaj ze sobą w misce
  • Wylej ciasto do wysmarowanych oliwą foremek
  • Umyj i pokrój jabłka, a następnie ułóż je na wierzchu babeczek
  • Tak przygotowane babeczki wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika i piecz przez 10-15 minut, aż do nabrania złotego koloru

GOTUJ Z THERMOMIX

Jeśli chcesz gotować – szybko, łatwo, kreatywnie, oszczędnie umów się za mną na całkowicie niezobowiązującą, bezpłatną prezentację.
Jestem przedstawicielem Thermomix i zapraszam Cię do kontaktu:
tel. 794-946-255
e-mail: [email protected]
Pozdrawiam – Kasia
foto: Olga Neugebauer

Jak widzisz przepis na Jesienne babeczki cydrowe jest mega łatwy i szybki. Na pewno sobie z nim poradzisz. A zapachu w domu narobi co niemiara, że trzeba będzie drzwi zabarykadować, żeby sasiedzi szturmem ich nie wzieli.

Smacznego

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ola

Uwielbiam takie babeczki, polecam! ❤️5 stars

Zobacz także

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności