Jesienne babeczki cydrowe
Składniki:
- 150 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 180 ml oliwy (może być olej)
- 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g mąki
- 1,5 jabłka
- 250 ml cydru jabłkowego półwytrawnego
- 2 łyżeczki cynamonu
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki, oprócz jabłek, dokładnie wymieszaj ze sobą w misce
- Wylej ciasto do wysmarowanych oliwą foremek
- Umyj i pokrój jabłka, a następnie ułóż je na wierzchu babeczek
- Tak przygotowane babeczki wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika i piecz przez 10-15 minut, aż do nabrania złotego koloru

Gotuj szybko i prosto z Thermomix
Najlepszym sposobem na poznanie Thermomix’a jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci je osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu:
tel. 794-946-255

Jak widzisz przepis na Jesienne babeczki cydrowe jest mega łatwy i szybki. Na pewno sobie z nim poradzisz. A zapachu w domu narobi co niemiara, że trzeba będzie drzwi zabarykadować, żeby sasiedzi szturmem ich nie wzieli.
Smacznego
Uwielbiam takie babeczki, polecam! ❤️