Jesienne babeczki cydrowe
Składniki:
- 150 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 180 ml oliwy (może być olej)
- 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g mąki
- 1,5 jabłka
- 250 ml cydru jabłkowego półwytrawnego
- 2 łyżeczki cynamonu
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki, oprócz jabłek, dokładnie wymieszaj ze sobą w misce
- Wylej ciasto do wysmarowanych oliwą foremek
- Umyj i pokrój jabłka, a następnie ułóż je na wierzchu babeczek
- Tak przygotowane babeczki wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika i piecz przez 10-15 minut, aż do nabrania złotego koloru
Jeśli wykonasz przepis na: Jesienne babeczki cydrowe, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255
![](https://myslipotarganej.pl/wp-content/uploads/2019/09/Jesienne-babeczki-cydrowe.jpg)
Jak widzisz przepis na Jesienne babeczki cydrowe jest mega łatwy i szybki. Na pewno sobie z nim poradzisz. A zapachu w domu narobi co niemiara, że trzeba będzie drzwi zabarykadować, żeby sasiedzi szturmem ich nie wzieli.
Smacznego