Świeża surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska (może być sałata lodowa)
- 1/2 pęczka rzodkiewek
- 1 średni świeży ogórek
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 mały jogurt naturalny
- sól, pieprz, (do smaku)
- 1 łyżeczka cukru
Sposób wykonania:
- Kapustę umyj i poszatkuj, następnie posól i lekko zgnieć palcami
- Ogórka obierz i pokrój w półplasterki, dodaj do kapusty
- Rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki, wrzuć do kapusty i ogórka
- Koperek i szczypiorek opłucz i drobno pokrój, po czym wsyp do powstającej surówki
- Jogurt posłódź dodaj odrobinę soli i pieprzu, wymieszaj, polej surówkę.
- Całość jeszcze raz dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki na ok pół godziny, aby się przegryzła
Jeśli wykonasz przepis na: Świeża surówka z kapusty pekińskiej, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
Gotuj prościej i smaczniej z Thermomix TM7!
W moich przepisach niezastąpionym pomocnikiem jest Thermomix. Chcesz przekonać się, jak może ułatwić gotowanie również w Twojej kuchni? Najlepiej zobaczyć go w akcji!
Jako oficjalny przedstawiciel Thermomix z przyjemnością przygotuję dla Ciebie i Twoich bliskich wyjątkową prezentację. Razem ugotujemy pyszne dania, krok po kroku poznając funkcje i zalety Thermomix TM7.
Zadzwoń lub napisz i umów się na spotkanie:
📞 794-946-255 – Kasia
Przekonaj się, że gotowanie może być prostsze, szybsze i jeszcze przyjemniejsze!
Niektórzy dodają do tej sałatki jeszcze starte na tartce jabłko. Też fajnie smakuje.