Zielone kopytka z sera i szpinaku
Składniki:
- 300 g białego sera
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 200 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 2 – 3 łyżki masła
- 1 łyżka soli
Sposób wykonania:
- Biały ser rozdrobnij widelcem, lub zmiel
- Szpinak rozmroź i odcedź nadmiar soku, a następnie przesmaż na patelni
- Czosnek obierz i wciśnij do szpinaku, potrzymaj na patelni do całkowitego odparowania
- Wystudź szpinak
- Połącz szpinak z serem, wbij jajko i dodaj mąkę – wyrób ciasto
- Stolnicę obsyp mąką
- Z ciasta formuj wałeczki, a następnie krój je ukośnie w kopytka
- Zagotuj wodę z solą
- Kopytka wrzucaj na wrzątek, gdy wypłyną gotuj jeszcze minutkę i wyjmuj łyżką cedzakową na talerz
Jeśli wykonasz przepis na: Zielone kopytka z sera i szpinaku, będe bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się wrażeniami w komentarzu poniżej. Możesz również wysłać do mnie na adres e-mail zdjęcie wykonanej potrawy i z pewnością opublikuję je pod tym przepisem.
W moich przepisach używam Thermomix TM6, dlatego z całego serducha polecam Ci równiez korzystanie z tego doskonałego pomocnika w kuchni. Najlepszym sposobem na jego poznanie jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Z przyjemnością pokażę Ci go osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Będziemy razem gotować i testować pyszne potrawy, a przy okazji poznawać zalety Thermomix’a.
Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255